HVALSTRAND_14.jpg

Hvorfor skal jeg melde meg som frivillig?

For å gjennomføre et arrangement som Hvalstrandfestivalen er vi helt avhengig av gode frivillige i mange forskjellige roller.

Ved å jobbe på Hvalstrandfestivalen får du nye arbeidserfaringer i en spennende bransje. Hos oss vil du få muligheten til å oppleve innsiden av en festival, drevet av erfarne aktører. Vi byr på fantastiske musikkopplevelser, du får treffe spennende folk og ha det moro med andre festivalglade folk.

For å være frivillig må du være over 18 år og som et av festivalens ansikt utad, må du være alkohol- og rusfri når du er på jobb. Du får t-skjorte, mat og drikke mens du er på jobb.

Du kan enten jobbe én dag under festivalen og gå gratis på festival den andre dagen, eller jobbet tilsvarende to vakter i forkant/etterkant av festivalen og få festivalpass.

Har du spørsmål kan du sende oss en mail på: frivillig@hvalstrandfestivalen.no
Om du har erfaring fra tidligere på ditt ønskede arbeidsområde er det fint om du gir beskjed om dette når du søker. Send oss gjerne en e-post.

NB! Når du har registrert seg som frivillig mottar du meldinger gjennom vårt frivilligsystem Arkon. Noen ganger havner mailer dermed i "spam"-mappa i inboksen din. Følg derfor med der for å få med deg viktige beskjeder fra oss!

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Hvor mye jobbing må jeg regne med?
Vi har en enkel filosofi:

1 vakt = dagspass
2 vakter = festivalpass

Om du ønsker å tjene opp et festivalpass kan du enten jobbe i forkant og/eller etterkant av festivalen, eller jobbe under selve festivalen.

Kan man jobbe med Hvalstrandfestivalen uansett alder?
Det er 18års grense for å jobbe som frivillig på Hvalstrandfestivalen.

Kan jeg selv velge hvilke dager jeg vil jobbe?
Du kan ønske deg hvilken dag du vil jobbe, men vi kan ikke love at alle får den dagen de ønsker seg mest. Vi prøver imidlertid å legge til rette slik at alle får oppfylt sine ønsker.

Kan jeg velge hva jeg vil jobbe med?
Du kan ønske deg hva du vil jobbe med, og vi skal gjøre så godt vi kan for å oppfylle dine ønsker.

Velkommen på laget!

Meld deg også gjerne inn i frivilliggruppen vår på Facebook for enkelt å kunne stille spørsmål og få med deg viktig informasjon relatert til det å være frivillig på Hvalstrandfestivalen. Gruppen finner du her.

Du jobber én dag og går gratis på festival den andre dagen!

SOM FRIVILLIG KAN DU JOBBE MED FØLGENDE:

Bar: I baren hjelper du til med å tappe og selge øl, vin, cider, brus osv. Her er det viktig å være positiv og i godt humør, samt være effektiv og like høyt tempo. 

Vakt: Den aller viktigste oppgaven som vakt er å sørge for at folk trives og føler seg trygge hos oss. Som frivilligvakt er du Hvalstrandfestivalens ansikt utad og vil med gul vest synes godt og være tilgjengelig for spørsmål og henvendelser fra festivalgjestene.

Rigg: På rigg er du med på å gjøre festivalområdet klart til festivalstart. Dette innebærer bl.a. å bygge scener og barer, sette opp gjerder, skilt og telt. Etter festivalen skal det rigges ned igjen og pakkes i containere for lagring. På rigg kan du jobbe i forkant og etterkant av festivalen.

Renhold: Dette er en svært viktig avdeling som jobber med å holde festivalområdet pent og ryddig. Alle blir blide og glade når det er ryddig og rent. Her har man også stor frihet til å bevege seg rundt på festivalområdet mens jobben utføres. 

Billett/innslipp: I innslippet hjelper du til med å skanne billetter og bytte fra billett til festivalbånd. Det kan til tider være hektisk og mye som skjer, men her blir alle som skal på festival møtt med et smil! 

Catering: Jobber du med catering hjelper du med å gjøre i stand mat og drikke til alle som jobber på festivalen. En viktig oppgave som hjelper til at alle holder energinivået og humøret på topp! 

Stagehands: For at alt skal være klart når artistene våre leverer fantastiske musikkopplevelser trenger vi hjelpere til å gjøre scenen klar. Som stagehand hjelper du til med å få utstyr opp og ned fra scenen mellom opptredenene, og at alt er klar til de går på.

Popcornbod: I popcornboden selger du popcorn og annen snacks til festivalgjestene våre. Her er det viktig å være positiv og i godt humør, slik at dette smitter over på gjestene våre.

Kaffebar: Som barista er du oftest i kontakt med gjestene. Her gjelder det å være effektiv, samtidig som du har et smil om munnen. Du får opplæring før gjestene kommer. 

Sett deg godt inn i retningslinjene for frivillige før du søker. Disse finner du HER.