Seigmen og Admiral P til Hvalstrandfestivalen

Seigmen var sammen med et knippe andre band, selve lydsporet til 1990- og 2000-tallet i Norge. Deres særegne sound skilte dem markant fra det meste man hadde hørt før her til lands, og traff tidsånden perfekt da grungerocken eksploderte, uten at de egentlig var en del av denne bølgen. Seigmen ble fort et av landets desidert største band, med en låt-katalog få forundt og og et solid live-rykte som har hengt ved bandet siden starten. I 2015 kom de norske rockelegendene endelig med ny musikk, da albumet Enola ble sluppet. På Musikknyheter.no sin liste over de beste albumene i 2015, kom albumet på en sterk andreplass.

- Seigmen er et av landets største rockeband. Med låter som ”Metropolis”, ”Slaver av solen”, ”Döderlein”, og ikke minst deres fantastiske tolkning av Delillos-klassiskeren ”Hjernen er alene” kommer dette til å bli en rockekonsert for historiebøkene. Vi er veldig stolte over at en av Seigmens konserter neste sommer blir på Hvalstrandfestivalen, og dette gleder vi oss stort til, sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Norges reggae-general Admiral P slo for alvor gjennom med monsterhiten ”Snakke litt” i 2011. Siden den gang har han definitivt krysset over og blitt allemannseie, med en rekke bejublede konserter, en mengde hits, Spellemannpris for låten ”Engel” i kategorien Årets Hit og nå i disse dager med deltakelse i TV2-suksessen ”Hver gang vi møtes”.

- Ryktet etter sommerfestivalene i fjor var at Admiral P og bandet hadde levert fantastiske konserter over hele linja. Dette, kombinert med en hit-katalog som bare vokser og vokser, gjorde at vi bare måtte hente Admiralen til festivalen vår. Dette blir litt av en sommerfest, fortsetter Hans Petter Haaland.

Festivalsjef Fredrik Brodtkorb konkluderer:

- Admiral P med fullt band og hitlåter som ”Kallenavn”, ”Engel”, ”Snakke litt” og ”Spinnvill” kommer virkelig til å få i gang publikumet i Amfiet på Hvalstrand. Dette blir fullt trøkk og skikkelig sommerstemning. Når så mørket siger på, blir det rockehistorietime med legendariske Seigmen. Perfekt!

Siri Hveem