Lissie (US) og Kim Larsen & Kjukken (DK) til Hvalstrand

Dansk-amerikansk stjernedryss over sommerens plakat!

Når amerikanske Lissie og danske Kim Larsen & Kjukken nå er klare for Hvalstrandfestivalen 2016, er det med stor glede vi kan konstatere at også årets lineup har en viss internasjonal sus over seg. 

I tillegg til store, norske navn som Madcon, Raga Rockers, Seigmen, Marcus & Martinus og Admiral P kan vi nå altså røpe at popfenomenet Lissie og den danske nasjonalskatten Kim Larsen tar turen til oss. 

Lissie albumdebuterte i 2010 med kritikerroste «Catching A Tiger», som solgte til gull i både Storbritannia og Norge. Siden den gang har 33-åringen sluppet ytterligere to plater, og nå sist med kanonalbumet «My Wild West» i februar 2016.

”Da vi så hennes opptreden på Sentrum Scene i Oslo var vi helt sikre i vår sak. Denne dama skulle vi ha på Hvalstrand-scenen i sommer! Lissie er en herlig kraftpakke av en popartist. Hennes formidlingsevne og sterke låter er til å miste pusten av, så dette blir en fantastisk opplevelse,” sier bookingsjef Hans Petter Haaland. 

Den danske nasjonalskatten Kim Larsen, som siden starten av 70-tallet har vært en av Skandinavias aller mest populære artister, har solgt millioner av plater og spilt nesten like mange konserter. Både i bandet Gasolin og som soloartist er flere av hans låter av den udødelige sorten. «This Is My Life», «Papirsklip» og «Hva’ gør vi nu, lille du?» er bare noen av de mange eviggrønne låtene i Larsens arsenal. 

“Kim Larsen er en institusjon, både i Danmark og her i Norge. Hans unike uttrykk, både som vokalist, artist og låtskriver har holdt ham både populær og aktuell helt siden 70-tallet og frem til i dag. Vi gleder oss veldig til å se ham på Hvalstrand til sommeren,” sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

Siri Hveem