Bli bedre kjent med stjerneskuddet Halie!

Fotograf Hanne Cathrin Olsen_preview.jpg

17 år gamle Halie skapte stor begeistring da hun spilte på bransjefestivalen Vill Vill Vest i høst og siden den gang har det gått slag i slag for bergensjenta. Det anerkjente, britiske musikkmagasinet NME utropte henne til en naturlig arvtaker for storheter som Marina & The Diamonds og Ellie Goulding! Vi tok en prat med stjerneskuddet:

Hei Halie, vi gleder oss til du står på scenen hos oss! Har du spilt i Asker tidligere? Og i så fall, skjedde det noe spesielt?

- Jeg har ikke spilt der tidligere, men jeg har hatt ett par RG (Rytmisk sportsgymnastikk) konkurranser der før. Jeg har sykt mange bra minner derfra, siden bestevenninnen min var med på disse konkurransene gjorde hun opplevelsen mye bedre. Vi har sneket oss rundt omkring, selvom det var strengt forbudt. Vi utløste noen alarmer sånn at brannvesenet dukket opp (ikke mitt stolteste øyeblikk, men gøy historie), glemte favorittputen min på hotellet, som jeg aldri fikk tilbake igjen… og jeg fikk heiet på og sett sykt mange talentfulle folk.   

Hvilken musiker inspirerer deg?

- Jeg liker veldig mange typer sjangre. Jeg tar litt av hvert, noe man kan høre godt i musikken min. Jeg holder meg som oftes innenfor pop, men elsker blues, jazz og masse annet. Synes ikke musikken til en artist kun må tilhøre én sjanger. Selvfølgelig er det forskjellig fra person til person, men for meg blir det litt rart. Jeg digger Dua Lipa, YEBBA, Billie Eilish, Sigrid, Aurora, Novo Amor, Amanda Tenfjord, Post Malone og Ry X blant annet. Denne listen kan blir et par sider lang altså. 

Du skal jo spille sammen med blant annet Gabrielle, Timbuktu & Damn! og Dumdum Boys. Har du noe forhold til noen av årets artister?

- Jeg har møtt Gabrielle et par ganger, og hun er en bra dame ass. Fylt med positiv energi og jeg kunne hørt på henne synge, snakke og fortelle i all evighet. Jeg var ganske liten når «Ring meg» kom ut, men jeg husker at jeg alltid sang på den. Så mye at alle rundt meg, ble irritert. Resten har jeg hørt mye bra musikk fra, men har dessverre aldri møtt... Det kan kanskje endres på om en stund, hehe (internal fangirling). 

 

BONUS: 6 KJAPPE SPØRSMÅL MED HALIE

Pizza eller taco? Pizza, lett! Men digger taco... ikke så lett egentlig
Kassegitar eller el.gitar? Oh no, kan ikke jeg ta begge?
Strand- eller byferie? Strand, easy peasy
Katt eller hund? Hund <333
Lineær TV eller Netflix? Netflix, all the way
Spotify eller vinyl? Spotify, beste appen

 

Se fullt program med tider HER

Kjøp billetter HER

Hans Petter Haaland