Tre store navn til Hvalstrandfestivalen

Legendene i The September When, hitmaskinen Broiler og festgarantistene Erik og Kriss kommer til Hvalstrandfestivalen 2019. 

-       Vi er så stolte av å ha sikret oss våre helter i The September When til årets festival. I tillegg skal Broiler publikum til å danse og Erik og Kriss sørge for allsang på hjemmebane så det virkelig høres, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

 

The September When

HF19_Slipp1_Design4-05.png

The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band. Bandet står bak en imponerende rekke udødelige hits, og i 2019 legger de ut på veien igjen.

Med slipp av klassiske album som «Huggermugger» og «Mother I’ve Been Kissed», satte The September When en ny standard for Norsk rock, og ga oss låter som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You», for å nevne noen.

Musikken har vist seg å tåle tidens tann bemerkelsesverdig bra, og det er rett og slett en sann fryd å gjenoppdage den knallsterke låtkatalogen i 2019.

Tre av 5 album gikk inn som #1 på VG-lista, og bandet ble kåret til Årets Spellemann i 1993.

Etter å ha blitt oppløst i 1996, gjenforentes de først i 2008 på en konsert foran 20 000 mennesker i Stavanger sentrum. Deretter fulgte albumet Juda Kiss i 2009, etterfulgt av en turné som blant annet tok turen innom Oslo Spektrum.

I 2013 gikk et av originalmedlemmene, gitarist Morten Mølster bort. Å plukke opp hansken etter Mølster er ingen enkel oppgave - det er rett og slett en jobb for to. Bandet har derfor plukket musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for, og samtidig ta med noe av seg selv inn i det laget av individualister som The September When alltid har vært. 

I 2019 står The September When igjen på scenen, og har valgt ut Hvalstrandfestivalen som en av få festivaler som får besøk av bandet i sommer.

Det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band tilbake i toppform!

Broiler

HF19_Slipp1_Design4-07.png

Det var få som forutså den ekstreme suksessen som Broiler, bestående av Mikkel Christiansen og Simen Auke, skulle bli da de entret musikkscenen i 2012.

På bare noen få år har Drammensguttene opparbeidet seg over 400 millioner avspillinger på Spotify, og forvandlet seg fra mindre YouTube-personligheter til en veletablert og svært vellykket DJ- og produsent duo.  

I 2015 ga de ut monsterhiten «Wild Eyes», som gikk rett til førsteplass i Norge. Den ble også nominert til «årets låt» av Spellemann, og har solgt til over åtte ganger platina. Samme år gikk deres remix av Imagine Dragons «shots» sin seiersgang, og har i skrivende stund utrolige 228 millioner streams på Spotify! 

De senere årene har de sluppet en rekke hits med enorm suksess og bygget seg bred erfaring med spillejobber på steder som Tomorrowland i Belgia og Ushuaia på Ibiza. Kritikere beskriver dem som «noen av de mest talentfulle produsentene i Norge» og vi er svært stolte over å kunne si at de i august tar turen til Hvalstrand i august.

 

Erik og Kriss

Endelig skal de lokale favorittene Erik og Kriss innta scenen på hjemmebane på Hvalstrandfestivalen!

HF19_Slipp1_Design4-06.png

Erik & Kriss har de siste 10 årene etablert seg som en av Norges aller største popsuksesser, med 8 låter top10 på VG Lista, over 100 uker på listen totalt, og vinnere av priser som MTV Best Norwegian Act, og NRJ Awards står de støtt som blant Norges største hitmakere på totusentallet. 

Det som begynte som en hype på internett og blant studenter har etterhvert blitt allemannseie, og med over 500 konserter og låter som “Dra Tilbake”, “Ølbriller”, “Lighter” og “Pusterom” i bagasjen er det nesten garantert god stemning når gutta inntar scenen.

Erik & Kriss neste prosjekt utgis sensommer/høst 2019.  

Man kan trygt si at Erik og Kriss har satt spor i det norske musikkbilde de siste årene, og veteranene leverer fortsatt forrykende liveshow og fengende hitlåter.

 

Hvalstrandfestivalen finner sted 23. – 24. august 2019.

Følgende artister er så langt bekreftet til Hvalstrandfestivalen 2019:

AURORA

Broiler

The September When

deLillos

Postgirobygget

Erik og Kriss

No 4

 

Meld deg på Facebookeventet her!

Billetter finner du her.

Hans Petter Haaland