Ny hovedsamarbeidspartner og musikkstipend!

Fornebu Sparebank er klare som festivalens største samarbeidspartner til nå.

- Det er med stor glede vi presenterer Fornebu Sparebank som vår nye hovedsamarbeidspartner. Ikke bare er det en lokal bank med lang historie, men også en bank med en fremoverlent holdning til fremtiden, forteller festivalsjef Fredrik Brodtkorp.

I tillegg til å gå inn i festivalen som hovedsamarbeidspartner, er banken også avsender av noe vi har ønsket å få på plass lenge: Et musikkstipend som kan hjelpe unge artister videre i karrieren.

Festivalsjef Fredrik Brodtkorp og Administrerende banksjef Bjørn-Erik Øverland er godt fornøyde med samarbeidet.

Festivalsjef Fredrik Brodtkorp og Administrerende banksjef Bjørn-Erik Øverland er godt fornøyde med samarbeidet.

Fornebu Sparebanks Musikkstipend

Hvalstrandfestivalen og Fornebu Sparebank vil stimulere til utvikling av lokale musikktalenter. Nå oppretter vi sammen stipendet «Fornebu Sparebanks Musikkstipend», og deler ut 50 000 kroner til en artist i startgropa under årets festival.

For å søke må du være utøvende musiker under 23 år og være fra, eller bosatt i, Asker og omegn. Stipendet må brukes til videreutvikling av artistkarrieren som plateinnspilling, studiotid, turné, kurs eller lignende. Festivalledelsen og Fornebu Sparebank plukker ut vinneren eller vinnerne, som vil bli offentligjort i Budstikka. Prisen deles ut under Strandfesten på Hvalstrandfestivalen i år.

-  Vi har fått et innblikk i hva som rører seg av unge artistspirer gjennom vår årlige jakt på lokale talenter, men det finnes nok flere unge musikere i vår region som vi burde være oppmerksomme på. Dette kan gjøre at vi får kartlagt kulturterrenget bedre. Det er ingenting vi ønsker mer enn at flere lokale artister kan toppe plakaten på Hvalstrandfestivalen i årene som kommer, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb. 

Inspirasjon og starthjelp

- Fornebu Sparebank vil bidra til at unge talenter fra vårt lokalmiljø får mulighet til å satse i en utfordrende bransje. Om dette stipendet kan gi en dytt til en artist i startgropa har vi oppnådd det vi ønsker, forteller Paal Riise, bankens kontakt mot Hvalstrandfestivalen og stipendet.

Fornebu Sparebank ønsker å gi et bidrag til unge musikalske utøvere i vårt lokale område

Stipendet vil bli gitt til unge utøvende musikere. Vårt håp er at bidraget skal motivere til videre utvikling av unge, lokale talenter som ønsker å satse på musikk. Søkerne kan være selvstendige eller en del av et band/gruppe.

Årlig pott for stipendet er kr 50.000 kroner, og kan deles ut til èn eller flere.

Forutsetninger:

-       Søkere må være hjemmehørende i Asker eller Bærum

-       Øvre aldersgrense er 23 år

-       Søknaden skal inneholde personalia og være godt begrunnet

-       Sammen med søknaden skal det legges ved et godt opptak som gir juryen et godt grunnlag for utvelgelse

-       Søker må kunne dokumentere hva stipendet er tenkt brukt til

-       Vinnere må forvente å bli forespurt om å opptre på minst ett arrangement i bankens regi

-       Bidrag m/søknad sendes til: stipend@hvalstrandfestivalen.no

Stipendet deles ut i samarbeid med Hvalstrandfestivalen som arrangeres 23. og 24. august 2019. Vinnere kan bli spurt om å opptre på Hvalstrandfestivalen, under strandfesten lørdag 24. august.

Juryen består av to representanter fra Fornebu Sparebank og tre representanter fra Hvalstrandfestivalen.

Søknadsfrist: 28. juli 2019

Dersom juryen ikke finner noen velegnede kandidater vil det ikke bli foretatt noen utdeling.

Vi gleder oss til å høre morgendagens stjerner !

 

Hans Petter Haaland